De geschiedenis van de villa

Villa Madeleine

Villa Madeleine werd gebouwd rond 1870 door een handelaar in Braziliaanse koffie. In 1948 kwam het in handen van George Moreau. Hij was in de oorlog chef van de Maquis (verzetsstrijders in Frankrijk) en had de schuilnaam: ‘Le Loup’ (de wolf). Hij veranderde de naam in La Tannière (het wolfshol). Twee kinderen werden er grootgebracht. Ze kregen de namen: Marie Loup en Jean Loup. George Moreau was een held en je komt zijn naam dan ook tegen in het verzetsmuseum in de Morvan, op de herdenkingssteen in Vezelay en bij het beeld van de wolf in Creux.

In 2005 kocht ik het Domaine van Marie Loup. Zij nam alles mee dat aan haar vader deed denken, ook het bord: La Tannière. In ruil daarvoor kreeg ik twee natuurstenen borden uit begin 20ste eeuw, met de tekst: Villa -Anna.

De bouw van het Koetshuis en de Tuinmanswoning

Het Koetshuis zal ongeveer in dezelfde tijd gebouwd zijn als de Villa. De Tuinmanswoning is veel later gebouwd, naar schatting: rond 1930. Op het hekje dat toegang geeft tot de Tuinmanswoning is in reliëf de naam van de verzetsheld nog te lezen: G. Moreau.