Natuur en kastelen

Vignol ligt aan de rand van het schitterende natuurgebied: de Morvan, met herten, wilde zwijnen, vossen, buizerds, uilen en klein wild zoals konijnen en hazen. Vanuit Villa Anna sta je meteen in een weids landschap van gele velden, wijnranken en grazend vee. Het dorp ligt centraal ten opzicht van de drie belangrijke wijngebieden: Chablis, Sancerre en Bourgogne. Bourgondië is beroemd om zijn kastelen. Rond Vignol bevinden zich in een straal van 30 km veel kastelen: Pignol, Lys, Bazoches, Chitry-les-Mines, de Villemoulin, Chastellux en Vault de Lugny. De meeste zijn open voor publiek.

Vezelay

Vezelay heeft haar beroemde basiliek, Sainte Magdalena. Deze kerk trekt jaarlijks 75 duizend bezoekers. En niet voor niets! Vezelay is dan ook altijd levendig met wijnwinkels, delicatessen, restaurantjes. Het Zervos-museum heeft een verrassend goede collectie 1926-1960 (Max Ernst, Leger, Picasso, Kandinsky bijvoorbeeld). 

Canal de Nivernais

Langs het kanaal is een wandel- en fietspad gerealiseerd van maar liefst 185 km lang. Het voert langs sluisjes en de bijbehorende romantische sluiswachtershuisjes uit eind 19de eeuw.

Meren

Lac de Chaumecon is een groen omzoomd, prachtig bergmeer met strandjes tussen de bomen. Het biedt koel, helder water om te zwemmen of te vissen. Het Étang de Veau is een leuk recreatiemeer waar onder meer zeilbootjes en kano’s worden verhuurd.

Activiteiten

Er wordt veel georganiseerd voor vakantiegangers. Elk weekend wordt er in de directe omgeving een rommelmarkt (vide grenier) gehouden. Binnen een straal van 25 km kun je kiezen voor: een ballonvaart, kajakken, wildwaterkanoën, een boottocht over het Canal du Nivernais, een avonturenpark, karten, paintball en paardrijden.

Meer info over de omgeving